ПСП «Лілія»: дорога до успіху

04.03.2019 — 11:45

ПСП «Лілія»: дорога до успіху

Різуненко Олександр — дуже відома персона в Коломацікому районі, і взагалі яскрава особистість. Будучи директором приватного сільськогосподарського підприємства «Лілія», назву господарства він присвятив любій дружині, його можна назвати поборником наукового прогресу в агротехнологіях. Олександру, по роду діяльності, доводиться вирішувати велику кількість поточних та глобальних задач та боротися з різними стресовими факторами за право вирощувати урожай на своїй землі. Але, між тим він знаходить час для аналізу ринку сучасних технологій. Пильно слідкуючи за актуальними новинками в галузі сільського господарства, активно впроваджує у виробництві інновації. Спектр інтересів Олександра Різіненка дуже різноманітний, починаючи з новітнього технічного обладнання, якісного насіння, передових технологічних прийомів і закінчуючи мікродобривами та регуляторами росту. Так, нещодавно він впровадив в господарстві використання насіння цукрового буряку відібраного за спеціальною 3D технологією, що суттєво знижує кількість аномальних та слабких рослин. А технологія активації насіння в кілька разів прискорює появу сходів.

При веденні господарства за методом інтенсивних технологій Олександр, не забуває про живлення рослин. Адже використовуючи високопродуктивні сорти та гібриди сільськогосподарських культур, не треба забувати, що й запроси в таких рослин дуже високі до мінерального живлення. В господарстві використовуються воістину «кінські» норми добрив. Так, тільки під одні озимі навесні використовується до 500 кг КАС. За словами самого Олександра.

– Дужого чоловіка щоб нагодувати треба і тарілку велику. Так і культури з високим потенціалом потребують відразу великих кількостей мінеральних добрив.

Однією з улюблених культур Олександра є цукровий буряк. Технологія вирощування якого досить складна та затратна. Але високі вкладення компенсуються високими врожаями. В чому ж секрет успіху? Беззаперечно, основу всього складає бережне відношення до землі, яка щиро віддячує тих хто про неї піклується. Високопродуктивні сорти, новітні технології спрощують ведення господарства. Олександр, в душі дослідник і великий оптиміст, що не боїться експериментувати з технологіями та ставити досліди в господарстві. Результат, як позитивний так і негативний, все одно несе важливий досвід, що трансформується в знання, що є надзвичайно цінною валютою.

Олександра завжди цікавило, як можна попередити згубну дую пестицидів, особливо на цукровому буряку, та зберегти від втрат майбутній врожай. Таким чином шлях дослідника привів Олександра Різіненка до компанії Stoller, яка є лідером в галузі живлення рослини, хелатування мікроелементів, практичного застосування фітогормонів та регуляторів росту. Основою плідної співпраці ПСП «Лілія» з компанією Stoller стала всебічна підтримка від комерційного та технічного відділу в господарстві. Так налагоджена система використання технологій компанії Stoller в більш ніж 70 країнах світу, дозволила створити той масив знань, якими вона щиро ділиться зі своїми клієнтами. Досвід Олександра помножений на багаторічний досвід спеціалістів компанії Stoller дозволив з легкістю попереджувати втрати врожаю від погодних умов та пошкоджень біотичного характеру. Так, в 2018 році ПСП «Лілія» поставило рекорд в Коломацікому районі з врожайності цукрового буряку. Разом з використанням технологій Stoller, було отримано понад 700 ц/га буряка з цукристістю, в середньому, 18,2%. Тоді як на контролі, без використання будь-яких технологій Stoller, врожайність склала 420 ц/га з цукристістю 17,0%.

     

 

Зі слів Олександра такі результати врожайності вдалось отримати спільними зусиллями. Але не вже препарати компанії Stoller настільки продуктивні?

 – Так, препарати діють однак дуже важливо правильно ними користуватись, це відноситься і до строків та методів їх використання і до самого підходу у веденні господарства. В цьому велику допомогу надають представники компанії Stoller. Тут йдеться не тільки про консультацію в використанні продуктів компанії, а й про всебічну допомогу в робочих моментах.

Роботу представників Stoller можна порівняти з роботою лікарів швидкої допомоги: виїзд на поле для аналізу стану посівів «встановлення діагнозу», визначення необхідності використання препарату «призначення ліків», відстеження посівів після використання продуктів компанії «моніторинг одужування хворого», аж до збору врожаю. Крім того для встановлення правильного діагнозу хворого необхідно зробити різноманітні аналізи, так і в сільському господарстві треба знати вихідні данні який сорт чи гібрид його посівні якості, стан ґрунтів в господарстві, технології захисту та ін. Всі ці дрібні але дуже важливі нюанси беруть на себе працівники компанії Stoller, для того щоб разом допомогти розкрити природнім шляхом генетичний потенціал рослин.

 

Подпишитесь на рассылку и будьте в курсе последних новостей!