superagronom.сom ділиться почутим на семінарі "Перші 48 годин життя рослини"

13.03.2018 — 18:01

Компанія StollerUkraine в рамках семінару «Перші 48 годин рослини», що відбувся під час виставки Зернові Технології 2018, представила низку інноваційних препаратів.

 

Новинки створені на основі запатентованої моделі гормонального балансу рослини протягом її вегетації.

Як зазначив доктор Роберт Шортелл, спеціаліст науково-дослідного центру StollerUSA, у житті рослини є 3 основні етапи — старт, ріст, фініш. Розроблені фахівцями компанії продукти покликані відповідно впливати на усі три етапи — аби максимально реалізувати закладений селекціонерами потенціал рослини.

Зокрема, науковець детальніше зупинився на тому, що відбувається у перші 48 годин після того, як зерно потрапило у вологий ґрунт.

«Генетичний потенціал — це той максимум, що має рослина. Коли ми дізнаємося про надзвийчайні, рекордні врожаї, отримані з гібриду якоїсь культури, це означає, що саме такий потенціал заклали у нього селекціонери», — наголосив Роберт Шортелл.

Він зазначив, що найбільш високим цей потенціал залишається у пачці із насінням. Тільки-но ми її розпаковуємо, потенціал починає знижуватись. Ніколи не буває ідеальних умов під час висівання цього насіння. Так само не буває ідеальних умов протягом усієї вегетації. Однак є способи, якими можна максимально вберегти генетично закладений у рослині потенціал. Особливо, якщо розуміти, які біологічні процеси відбуваються у перші дві доби після потрапляння зерна у ґрунт.

Це той період, коли зерно виходить зі стану спокою і відбувається старт проростання. Але саме в цей час зерно найбільш вразливе і піддається стресу. Експерт вважає, що активно «стартувати» і впоратися зі стресом рослинам допоможе передпосівна обробка насіння продуктами Stoller.

Наприклад, Bioforge® забезпечує нормальне проростання насіння у стресових умовах, знижує негативний вплив навколишнього середовища. Stimulate Yield Enhancer® активізує ріст і розвиток рослин, забезпечує формування більш масивної кореневої системи на ранніх етапах розвитку. Fast Start® сприяє швидким і однорідним сходам, розвитку кореневої системи за рахунок підвищення концентрації ауксину — фітогормону, який активує та регулює поділ клітин.

За словами експерта, ці інноваційні рішення для початку сезону допоможуть закласти основу для повноцінного розвитку рослин і максимальної генетичної експресії.

Подпишитесь на рассылку и будьте в курсе последних новостей!