Фініш

Продукція

Пробуджуючи енергію рослин
разом зі Stoller

Cтимулятори росту плодів

Максимізуйте врожай на ФІНІШІ сезону

 

На фініші сезону головне завдання аграрія – отримати не тільки високу врожайність, але і максимально підвищити якісні характеристики продукції. 

Проте, на практиці, виробник стикається з багатьма неконтрольованими і змінними зовнішніми факторами, які зменшують врожай і його якість. 

В першу чергу – це стрес, викликаний несприятливими погодними умовами: посуха або надмірна вологість ґрунту, тепловий стрес. Крім того, часто на кількість або якість врожаю негативно впливає надлишок або нестача поживних елементів в ґрунті, стрес рослин після обробки гербіцидами або фунгіцидами тощо. Як наслідок, всі ці фактори призводять до дисбалансу гормонів в рослинах і збільшення рівня гормонів стресу (етилену і абсцизової кислоти). В результаті, зменшується кількість і розмір плодоносних частин рослини і запасаючих органів (плодів, насіння, бульб), а також, знижується якість кінцевої продукції. 

Компанія Stoller рекомендує для виробників інноваційне рішення – програму регуляції гормонального балансу для завершальних етапів розвитку рослин (формування і дозрівання плодів).  

 

Як діють препарати Stoller на фініші сезону?

Протягом багатьох десятиліть біотехнологи і селекціонери безперервно працюють, створюючи нові сорти і гібриди рослин з високим генетичним потенціалом. Але природа вирішує все по-своєму, значно зменшуючи цей потенціал. І в більшості випадків, середня врожайність культур становить приблизно 30% від максимально можливої. 

Як показує практика, значна частина втрат врожаю відбувається через те, що рослина відчуває стресові умови протягом усього свого зростання і розвитку. Однак, під час формування і дозрівання плодів негативний вплив факторів зовнішнього середовища може викликати значне погіршення кількісних і якісних показників врожаю. 

Тому, краще запобігти виникненню стресу, ніж ліквідувати його після того, як він вже почав знижувати врожай. 

Для цього компанія Stoller рекомендує технологію, що дозволяє управляти внутрішніми процесами рослин. 

 

Отримайте високий врожай зі Stoller

Загальновідомо, що навколишнє середовище безпосередньо впливає на якість і кількість врожаю. 

Наприклад, дефіцит вологи впливає на вироблення ауксину і гіберелової кислоти, від яких залежить розмір плодів. Тому, в умовах посухи, рослини будуть формувати дрібні плоди. 

Навпаки, якщо плодоносні частини формуються в умовах надмірної вологи або за умови надлишку азоту, то це призведе до проростання плодоносних частин ще до збору врожаю або при зберіганні через дефіцит абсцизовой кислоти. 

Також, на розмір плодоносних частин негативно впливають різкі коливання температур під час дозрівання, що призводить до дисбалансу гормонів в рослині. 

Компанія Stoller пропонує комплексне вирішення цих проблем. 

При внесенні таких препаратів на етапі дозрівання в рослинах стимулюються процеси синтезу ауксину (активний поділ клітин), підтримується його оптимальне співвідношення з цитокініном (уповільнення зростання вегетативної маси), і забезпечується домінантність гіберелової кислоти (збільшення розміру клітин). 

В результаті чого, в період формування плодоносних частин, рослини мають велику кількість цукрів (продуктів фотосинтезу), що гарантує синтез крохмалю в тканинах. Все це і визначає якісні характеристики врожаю і його цінність як для переробки, так і для зберігання. 

 

Підвищення якості плодів

Потрібно пам'ятати, що велика кількість квіток зовсім не гарантує отримання високого врожаю. Навіть в разі, коли на рослині сформувалась велика кількість зав'язей і плодів, їх якість не завжди буде досить високою. Плоди можуть мати невеликі розміри, ненасичений смак, нетипове забарвлення тощо. 

Впоратись з усіма цими проблемами допоможуть препарати компанії Stoller. Обробка рослин в репродуктивний період допомагає переміщенню цукрів до плодів, підтримує вміст кальцію в нових тканинах, покращує якість врожаю і сприяє більш тривалому терміну зберігання. 

Крім того, препарати компанії Stoller є абсолютно нешкідливими як для самої рослини, так і для людини, яка буде споживати зібраний врожай, а також, безпечними для навколишнього середовища, в тому числі і для бджіл.  

 

Переваги застосування Stoller на завершальних стадіях сезону:

  • Підвищення якості врожаю (збільшення вмісту білка в зерні для зернових, олійності для соняшника і рапсу, рівня цукру для цукрових буряків)
  • Одночасне дозрівання плодів (для зерняткових)
  • Підвищення показника Brix
  • Покращення товарного вигляду і терміну зберігання продукції плодових, овочевих і ягідних культур 

Отримати консультацію фахівця

Є питання по нашим продуктам? Заповніть поля нижче і наш менеджер зв'яжеться з Вами протягом 15 хвилин